T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Uluslararası Tarımsal Araştırma Heyetinin İl Müdürlüğümüzü Ziyareti…

Yayın Tarihi : 28.06.2018

Ülkemizde Bilgilendirme Seyahati yapan Tarımsal Araştırma Heyeti İl Müdürümüz Sayın Tahir MACİT'i ziyaret ederek ilimiz tarımı ve özellikle kayısının üretimi ve işlenmesi teknikleri ile pazarlanması hususlarında bilgiler aldılar.

Uluslararası ilişkiler koordinatörleri, araştırmacı profesörler, teknik uzmanlar, uluslararası uzman ve proje liderleri, kayısı yetiştiriciliğinde araştırma görevlisi, tarımsal ihracat sorumlusu, tarımsal üretim yapan firma genel müdürleri ve kooperatif üyesi üreticilerden oluşan heyetin başkanlığını yapan Tunus Gıda Tarım Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Tawfik Oueslati'ye İl Müdürümüz tarafından kayısı takdim edildi.

Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür eden İl Müdürümüz Sayın Tahir MACİT "Tarımsal üretimde yer alan üreticiden ihracatçıya kadar her aşamadaki insanların farklı tarımsal üretim tekniklerini yerinde görerek inceledikleri bu tür geziler çok yararlı oluyor. Biz de zaman zaman bu tür geziler düzenliyoruz ve geziye katılan insanlarımızın ufuklarının genişlediğini görüyoruz. Bu nedenle özellikle kadın çiftçilerimizin ve çocukların da teknik gezilerimize katılımlarını sağlıyoruz. Bilgi paylaşımının önemini biliyoruz ve uygun her ortamda gerek çiftçilerimizle ve ilimize gelen heyetlerle bilgi paylaşımında bulunuyoruz. İlimize bilgilendirme seyahatine gelen Sayın Bakan Yardımcımıza ve siz değerli heyete teşekkür ederim."dedi.

Bilgilendirme toplantısının ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve ilimizde faaliyet gösteren tarım alet-makine üreticisi firmalar ile kayısı fabrikalarında inceleme gezileri düzenlendi. İnceleme gezilerinde Gıda ve Yem Şube Müdürü Sayın Ramazan ÇOLAK tarafından heyete bilgilendirmeler yapıldı.

Heyet Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsünü de ziyaret etti. Burada düzenlenen toplantıda, Enstitü Müdürü Sayın Abdullah ERDOĞAN tarafından kurum tanıtılarak, enstitü bünyesinde yapılan kayısıyla ilgili üretim araştırma çalışmaları ve kurutma teknikleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.